Росія – окупант, Небесна Сотня – герої: уряд визначив головні напрями патріотичного виховання молоді

 

Кабінет Міністрів визначив, на чому мають зосереджуватись державні органи, органи місцевого самоврядування, військкомати та заклади освіти під час патріотичного виховання молоді.

Вимоги передбачені постановою КМУ від 20 січня 2021 року № 100, передає видання Ukrainian Military Pages.

Зазначається, що документом викладено у новій редакції “Положення про підготовку і проведення призову громадян України на строкову військову службу та прийняття призовників на військову службу за контрактом”.

Так, місцеві органи виконавчої влади за участю органів місцевого самоврядування, військових комісаріатів, закладів освіти, громадських об’єднань, громадян зобов’язані проводити “систематичну і цілеспрямовану роботу з формування в людини і громадянина високої національно-патріотичної свідомості, почуття відданості своїй державі”.

Вони мають, зокрема, зосередити увагу на таких напрямках:

  • формуванні у призовників ціннісних орієнтирів і громадянської самосвідомості, яке здійснювати на прикладах героїчної боротьби Українського народу за утвердження суверенітету власної держави, ідеалів свободи, соборності, успадкованих, зокрема, від княжої доби, українських козаків, Українських Січових Стрільців, армій Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, учасників антибільшовицьких, селянських повстань, загонів Карпатської Січі, Української повстанської армії, українців-повстанців у сталінських концтаборах, учасників дисидентського руху в Україні;
  • використанні виховного потенціалу, пов’язаного з героїзмом українців, які боролися в арміях держав-учасників Антигітлерівської коаліції та в рухах опору нацистської Німеччини та її союзників під час Другої світової війни 1939-1945 років, учасників міжнародних операцій з підтримки миру і безпеки;
  • шанобливому ставленні до пам’яті про жертв комуністичного та інших тоталітарних режимів в Україні, зокрема жертв Голодомору, політичних репресій і депортацій;
  • пропагуванні прикладів мужності та героїзму учасників революційних подій в Україні у 2004, 2013-2014 роках, Героїв Небесної Сотні, учасників антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, спротиву окупації та спробі анексії Автономної Республіки Крим і м. Севастополя Російською Федерацією;
  • формуванні у призовників готовності до захисту України, бажання здобувати військові професії, проходити службу у Збройних силах та інших військових формуваннях.

Читайте також:
Нова айдентика українського війська: як реалізується ідея “не виглядати так, як ворог”. ПОРТФОЛІО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна