НАБУ закрило справу проти Порошенка за заявою Кузьміна, – адвокати

 

Справа проти п’ятого президента України Петра Порошенка та політичних діячів США за заявою Рената Кузьміна та інших нардепів від ОПЗЖ базувалась на інформаційному фейку одного з російських сайтів. НАБУ закрило справу 25 січня 2021 року.

Про це повідомили адвокати Порошенка Ілля Новіков та Ігор Головань під час пресконференції у Києві у вівторок, 9 лютого, передає “РБК-Україна”.

“Як нам стало відомо, 25 січня цього року було закрито Національним антикорупційним бюро України кримінальне провадження, зареєстроване за заявою народного депутата Кузьміна і групи народних депутатів… За фактом того, що група політичних діячів США – Обама, Байден, а також Петро Порошенко здійснили розкрадання 100 млрд доларів США”, – заявив Ігор Головань.

За його словами, заява депутатів була зареєстрована у грудні 2019 року.

“Ця історія – яскравий приклад того, як фабрикуються агентами впливу держави-агресора – РФ – ці провокаційні заяви та розслідування”, – зазначив Головань.

Підставою для заяви, як наголосив адвокат, стала інформація російських ЗМІ та блогерів із посиланням на нібито твердження особистого адвоката Трампа Рудольфа Джуліані про розкрадання $100 млрд.

“Очевидна абсурдність заяви нардепів з ОПЗЖ не завадила більше як рік витрачати величезні ресурси з державного бюджету на це начебто розслідування, яке зрештою було закрите”, – наголошують адвокати.

Головань також звернув увагу на те, що НАБУ не зареєструвало провадження за заявою депутатів, розслідування було розпочато після відповідного рішення Печерського суду.

Як інформувала “Новинарня“, на початку січня 2021 року адвокати Петра Порошенка повідомляли, що через два дні після інавгурації президента США в Україні були відкриті нові провадження щодо п’ятого президента Петра Порошенка. Фігурантом справ також є новообраний президент США Джо Байден.

Нагадаємо, 19 травня 2020 року народний депутат Андрій Деркач оприлюднив аудіоматеріали, які, за його словами, можуть свідчити про вплив ексвіцепрезидента США Джозефа Байдена на п’ятого президента України Петра Порошенка. Розвідка США назвала дії Деркача втручанням РФ в американські вибори.
У вересні 2020 року Міністерство фінансів США запровадило санкції проти Андрія Деркача й ще трьох громадян Росії. Активи громадян зі санкційного списку заморожені на території США, а особам у США заборонено мати з ними справи.
У січні 2021 року США запровадили санкції проти ще однієї групи осіб та організацій, пов’язаних із Деркачем, зокрема проти нардепа від “Слуги народу” Олександра Дубінського.

Читайте також:
Щодо Порошенка і Байдена за заявами Деркача відкрили нові справи, – адвокат

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна