В Україні закрили справи проти Порошенка і Байдена, – адвокат

 

Адвокат п’ятого президента України, народного депутата Петра Порошенка Ілля Новіков заявив, що два кримінальні провадження, які були відкриті щодо Порошенка і президента США Джозефа Байдена, вже закриті.

Про це Новіков сказав у середу, 3 лютого, на пресконференції в Києві, передає “Укрінформ”.

“Я нагадаю, що 11 вересня минулого року Печерський суд прийняв рішення, яке зобов’язало ДБР зареєструвати два провадження (…) справи про “плівки Порошенка-Байдена”. За нашими даними, ці провадження уже закриті”, – зазначив адвокат.

Нагадаємо, 19 травня 2020 року народний депутат Андрій Деркач оприлюднив аудіоматеріали, які, за його словами, можуть свідчити про вплив ексвіцепрезидента США Джозефа Байдена на п’ятого президента України Петра Порошенка. Розвідка США назвала дії Деркача втручанням РФ в американські вибори.
У вересні 2020 року Міністерство фінансів США запровадило санкції проти Андрія Деркача й ще трьох громадян Росії. Активи громадян зі санкційного списку заморожені на території США, а особам у США заборонено мати з ними справи.
У січні 2021 року США запровадили санкції проти ще однієї групи осіб та організацій, пов’язаних із Деркачем, зокрема проти нардепа від “Слуги народу” Олександра Дубінського.

Читайте також:
Щодо Порошенка і Байдена за заявами Деркача відкрили нові справи, – адвокат

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна