Щодо Порошенка і Байдена за заявами Деркача відкрили нові справи, – адвокат

 

Адвокат Петра Порошенка заявив, що з приводу його клієнта та чинного президента США Джо Байдена в Україні зареєстрували два нових кримінальних провадження.

Про це адвокат Ігор Головань повідомив на брифінгу в середу, 27 січня, передає “Українська правда”.

“22 січня, через два дні після інавгурації президента Сполучених Штатів, було зареєстровано два нових кримінальних провадження, що стосуються начебто втручання в діяльність колишнього генерального прокурора України Шокіна з боку п’ятого президента України Порошенка і теперішнього президента Сполучених Штатів Байдена”, – сказав Головань.

За його словами, провадження зареєстрували за заявою нардепа Андрія Деркача, який нещодавно потрапив під санкції США, та за рішенням Печерського суду Києва.

Як відомо, Держдепартамент США відкрито називає Деркача “агентом Кремля”.

Головань додав, що такими провокаціями намагаються зруйнувати стратегічне партнерство між Україною і США.

Нагадаємо, 19 травня 2020 року народний депутат Андрій Деркач оприлюднив аудіоматеріали, які, за його словами, можуть свідчити про вплив ексвіцепрезидента США Джозефа Байдена на п’ятого президента України Петра Порошенка. Розвідка США назвала дії Деркача втручанням РФ в американські вибори.
У вересні 2020 року Міністерство фінансів США запровадило санкції проти Андрія Деркача й ще трьох громадян Росії. Активи громадян зі санкційного списку заморожені на території США, а особам у США заборонено мати з ними справи.
У січні 2021 року США запровадили санкції проти ще однієї групи осіб та організацій, пов’язаних із Деркачем, зокрема проти нардепа від “Слуги народу” Олександра Дубінського.

Читайте також:
Суд зобов’язав Венедіктову відкрити справи проти нардепів Дубінського і Деркача за фактом держзради, – ЦПК

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна