ДБР викликає Порошенка на допит у справі “записів Деркача”

 

Державне бюро розслідувань викликає п’ятого президента, лідера “Європейської солідарності” Петра Порошенка на допит у справі щодо аудіоматеріалів, оприлюднених народним депутатом Андрієм Деркачем.

Повідомлення про виклик оприлюднили на сайті ДБР у середу, 3 червня.

У ньому зазначають, що Порошенка викликають до ДБР на 11 год. 10 червня для допиту як свідка у кримінальному провадженні № 6220000000000456, під час якого досліджують обставини законності зняття інформації при проведенні міжнародних перемовин за участю президента України та високопосадовців іноземних держав.

Нагадаємо, на пресконференції 19 травня колишній “регіонал”, нині позафракційний нардеп Андрій Деркач заявив, що в оприлюднених аудіоматеріалах ідеться про факти “міжнародної корупції та держзраду на найвищому державному рівні”.

За словами депутата, записи, датовані 2015-2016 роками, він отримав від журналістів-розслідувачів, а робив їх особисто Петро Порошенко. Тодішній віцепрезидент США Байден і Порошенко обговорюють нібито отримання мільярда доларів для України в обмін на збереження схем енергетичної компанії Burisma, звільнення тодішнього генпрокурора Віктора Шокіна, розкол коаліції у Верховній Раді, вплив США на фракцію “Самопоміч”, майбутні вибори.
Деркач назвав ці фактом ознаками “зовнішнього управління Україною” – такий штамп використовує і російська пропаганда.

У партії Порошенка “Європейська солідарність” заявили, що оприлюднені Деркачем аудіофрагменти “сфабриковані заради дискредитації України і штучного її втягнення в американську виборчу кампанію”.
У Порошенка вважають, що одним із завдань нардепа Деркача сьогодні “є лобіювання інтересів олігарха Коломойського”, мовляв, “очевидно, “Приватбанк” – це винагорода за участь у цій російській провокації”.

Читайте також:
ОГП за рішенням суду почав розслідування щодо ймовірних розмов Байдена і Порошенка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна