Контррозвідка США вважає дії Деркача втручанням РФ в американські вибори

 

Розвідка Сполучених Штатів вважає, що РФ здійснює втручання в американські вибори за допомогою дій народного депутата України Андрія Деркача: український парламентарій намагається дискредитувати кандидата в президенти від Демократичної партії Джозефа Байдена.

Про це йдеться в заяві голови контррозвідки США Вільяма Еваніни, яку відомство оприлюднило в п’ятницю, 7 серпня.

Зазначається, що контррозвідка США вважає Деркача проросійським депутатом українського парламенту, а публікацію записів розмов між Петром Порошенком і Джо Байденом – спробою вплинути на результати американського волевиявлення.

“Ми оцінюємо, що Росія використовує цілу низку заходів, щоб в першу чергу очорнити колишнього віце-президента Байдена і те, що вона сприймає як антиросійський “істеблішмент”. Це узгоджується з публічною критикою Москви на його адресу, коли він був віце-президентом, за його роль в політиці адміністрації Обами щодо України і підтримку антипутінської опозиції всередині Росії. Наприклад, проросійський український парламентарій Андрій Деркач поширює заяви про корупцію – в тому числі за допомогою оприлюднення давніх телефонних переговорів – щоб дискредитувати кандидатуру колишнього віце-президента Байдена і Демократичну партію. Деякі пов’язані з Кремлем особистості також прагнуть звеличити кандидатуру президента Трампа в соціальних мережах і на російському телебаченні”, – йдеться в заяві.

Читайте також:
“Записи Деркача”: Порошенко начебто “готував диверсії” в окупованому Криму в 2016 році

Нагадаємо, на пресконференції 19 травня колишній “регіонал”, а нині позафракційний нардеп Андрій Деркач заявив, що в оприлюднених ним аудіоматеріалах ідеться про факти “міжнародної корупції та держзраду на найвищому державному рівні”.

За словами депутата, записи, датовані 2015-2016 роками, він отримав від журналістів-розслідувачів, а робив їх особисто Петро Порошенко. Тодішній віцепрезидент США Байден і Порошенко обговорюють нібито отримання мільярда доларів для України в обмін на збереження схем енергетичної компанії Burisma, звільнення генпрокурора Віктора Шокіна, розкол коаліції у Верховній Раді, вплив США на фракцію “Самопоміч”, майбутні вибори та ін.
Деркач назвав ці фактом ознаками “зовнішнього управління Україною” – такий штамп використовує і російська пропаганда.

У партії Порошенка “Європейська солідарність” заявили, що оприлюднені Деркачем аудіофрагменти “сфабриковані заради дискредитації України і штучного її втягнення в американську виборчу кампанію”.
У Порошенка вважають, що одним із завдань нардепа Деркача сьогодні “є лобіювання інтересів олігарха Коломойського”, мовляв, “очевидно, “Приватбанк” – це винагорода за участь у цій російській провокації”.

Надалі Деркач продовжив оприлюднювати частини записів розмов президента Порошенка.

Читайте також:
“Справа СЗР”: Венедіктова каже, що проти Порошенка зібрали достатньо доказів для підозри у скоєнні важкого злочину

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна