В Одеському університеті внутрішніх справ відкрили діораму, присвячену оборонцям ДАПу

 

В Одеському державному університеті внутрішніх справ відкрили діораму, присвячену вшануванню пам’яті борців за незалежність України і, зокрема, загиблих воїнів у Донецькому аеропорту.

Ініціатором створення експозиції виступило керівництво цього вишу, передає “Армія.Інформ”.

“Для нас було дуже важливо втілити цей проект у життя саме в річницю оборони ДАПу. Ідею вдалося втілити в життя за рекордний термін – два місяці”, – розповів ректор університету, генерал Національної поліції В’ячеслав Аброськін.

Діорама відображає події, які відбувалися під час захисту нового терміналу. Виконана з використанням артефактів та експонатів, які були передані університету учасниками бойових дій.

Художнє оформлення приміщення, де розташовані експозиції, виконала донька викладача університету полковника Національної поліції Ігоря Козака.

Із вітальним словом до присутніх на заході звернувся єпископ Одеський і Балтський Павло. Він побажав курсантам бути гідними пам’яті українських воїнів.
Після відкриття діорами всі присутні взяли участь у панахиді за загиблими захисниками України та освяченні експозицій.

Довідково: 
Діорама — стрічкоподібна, зігнута півколом живописна картина з переднім наочним планом. Діораму відносять до масового видовищного мистецтва, в якому ілюзія присутності глядача в природному просторі досягається синтезом художніх і технічних засобів.

Читайте також:
У формі вежі: в Дніпрі оборонців ДАПу вшанували масштабним автомобільним флешмобом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна