У формі вежі: в Дніпрі оборонців ДАПу вшанували масштабним автомобільним флешмобом

 

У Дніпрі оригінально вшанували пам’ять загиблих оборонців Донецького аеропорту: автомобілісти своїми машинами утворили форму диспетчерської вежі ДАПу, яка поступово розпадалася під обстрілами.

Про це в четвер, 21 січня, інформує “Прямий”.

Вранці до аеропорту Дніпра почали з’їжджатися авто та шикуватися у формі знаменитої башти ДАПу.

Музиканти військового оркестру стали між двома колонами машин і виконали пісню “Біля тополі”, яку польський гурт “Еней” присвятив українським захисникам.

Скріншот із відео

Потім загиблих оборонців вшанували хвилиною мовчання.

Після цього, підпаливши фаєри, водії почали роз’їжджатися, символізуючи руйнування башти.

Скріншот із відео

Як розповів співорганізатор акції Михайло Тонконогий, над ідеєю флешмобу працювали тиждень. Спочатку планували утворити машинами форму літака.

Скріншот із відео

“На 95% це звичайні цивільні автомобілісти, ті люди, які не пошкодували свого часу в будень приїхали сюди. Ми з дніпровським автоклубом зібралися і вирішили такий символічний флешмоб зробити. Це не порушує карантинних норм і символізує незламність людей, характер людей, які боронили, боронять на сході нашої країни”, – сказав Тонконогий.

“Люди якось дуже швидко забувають про своїх героїв, які захищали і продовжують захищати свою Україну, свою рідну землю, їхні родини, свої родини. І чесно, дуже прикро, що часто не цінують пам’ять”, – розповіла учасниці акції, військова Олена Капінус, яка служить із 2016 року, у боях на Світлодарській дузі втратила товаришів.

За словами організаторів, у Дніпрі планують започаткувати традицію і щороку проводити символічні акції вшанування пам’яті захисників ДАПу.

Як відомо, героїчна оборона Донецького аеропорту українськими військами тривала з 26 травня 2014-го до 22 січня 2015-го.
“Кіборги” вистояли, не вистояв бетон” – фраза, яка увійшла в історію разом із подвигом українських бійців.

ДАП російські бойовики атакували з реактивної системи залпового вогню “Град”, артилерії, танків стрілецької зброї. Під час оборони аеропорту загинули більше 100 українських бійців та понад пів тисячі отримали поранення.

Читайте також:
“Коти в ДАПі оглухли від обстрілів, ми – теж”. Київський “кіборг” Віталій Лозовий – про нелюдські умови оборони аеропорту, дивні “перезмінки” з росіянами та кіно наяву

“І тільки фото в альбомі 18.01.2015 говорять, що дах не поїхав”, – кіборг Пясецький

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна