Уряд затвердив план заходів з увічнення пам’яті захисників України до 2025 року

 

Уряд затвердив розпорядження Кабінету міністрів України про увічнення пам’яті захисників України на період до 2025 року.

Про це в четвер, 21 січня, повідомили в пресслужбі Міністерства у справах ветеранів України.

“Уряд затвердив розроблене Міністерством у справах ветеранів України розпорядження КМУ “Про заходи з увічнення пам’яті захисників України на період до 2025 року”, – йдеться у повідомленні.

Так, у 2021 році заплановано початок заходів зі спорудження Українського національного пантеону у місті Києві. Також передбачається проведення заходів зі створення Національного військового меморіального кладовища.

Продовжиться робота із впровадження практики патронування могил та військових поховань захисників України військовими частинами, закладами освіти та культури.

За словами міністерки у справах ветеранів України Юлії Лапутіної, виконання затвердженого плану сприятиме консолідації та розвитку української нації, її історичної свідомості, а також формуванню позитивного образу ветерана.

“Збереження національної пам’яті невід’ємною складовою національно-патріотичного виховання та запорука зміцнення єдності українців”,- додала Лапутіна.

Читайте також:
У Раді зареєстрували проєкт постанови про Пантеон національних героїв

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна