Бразилія відхилила російську вакцину “Спутник V”, – ЗМІ

 

Державний регулятор Бразилії відхилив запит фармкомпанії Uniao Quimica, яка планувала поставити до країни 150 млн доз російської вакцини від коронавірусу “Спутник V”.

Національне агентство з санітарного нагляду Бразилії (Anvisa) пояснило, що “Спутник V” не відповідає державним критеріям, інформує The Guardian.

У поясненні Anvisa вказано, що запитувач дозволу на екстрене використання повинен продемонструвати, що клінічні випробування вакцини, які тривають, забезпечать довгострокову безпеку та ефективність.

“Запит був повернутий компанії через невідповідність мінімальним критеріям, зокрема через відсутність дозволу на проведення клінічних випробувань третьої фази, а також питань, пов’язаних із належною виробничою практикою”, – зазначив регулятор.

У Російському фонді прямих інвестицій (РФПІ) заявили, що інформація про відмову реєстрації медичного препарату в Бразилії нібито не відповідає дійсності. Мовляв, Anvisa лише просить додаткову інформацію щодо “Спутника V”, пише “УП“.

Читайте також:
Вакцинування від “ковіду” триває вже в 46 країнах, – ВООЗ

Як інформувала “Новинарня“, 11 серпня президент РФ Володимир Путін заявив, нібито Росія першою у світі зареєструвала вакцину від коронавірусу, й одна з його дочок нібито зробила собі таке щеплення.

В листопаді стало відомо, що Всесвітня організація охорони здоров’я веде переговори з російським інститутом, який розробив вакцину Sputnik V, щодо потенційної заявки на внесення до списку рекомендованих для використання у надзвичайних ситуаціях. Якщо буде встановлено, що вакцина відповідає критеріям організації, то ВООЗ про це повідомить.
Наразі країни Заходу не підтверджують дієвість російської вакцини.

В Україні “Спутник V” з політичних міркувань всіляко пропагує лідер проросійської партії “Опозиційна платформа – За життя” кум Путіна Віктор Медведчук та його медіахолдинг.
6 жовтня під час візиту до Москви Медведчук розповів Путіну, що в окупованому Криму нібито зробив щеплення від коронавірусу російською вакциною ”, і запропонував почати поставляти цей препарат в Україну. Путін заявив, що готовий працювати з Україною в питанні поставок російської вакцини від коронавірусу, але чекає офіційного запиту від Києва.

Президент Володимир Зеленський після того кілька разів дав зрозуміти, що Україна не братиме вакцину від коронавірусу в РФ. Те саме заявляє і МОЗ України, пояснюючи це тим, що “Спутник V” не пройшов третю фазу клінічних досліджень.

5 грудня 2020 року в Москві розпочалася масова вакцинація “Спутніком V”.

Наприкінці грудні МОЗ України уклало перший контракт на постачання китайської вакцини CoronaVac (Sinovac).

Читайте також:
Бойовики “ДНР” чекають російську вакцину від коронавірусу вже в січні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна