Бойовики “ДНР” чекають російську вакцину від коронавірусу вже в січні

 

Сепаратисти й бойовики Донецька чекають на поставку першої партії російської вакцини від коронавірусу в січні 2021 року.

Про це заявив ватажок так званої “ДНР” Денис Пушилін у четвер, 31 грудня.

“Ми звернулися до уряду Росії з проханням надати “ДНР” гуманітарну допомогу в постачанні російської вакцини від коронавірусу, наше прохання було оперативно розглянуте і задоволене. Уже в січні 2021 року ми чекаємо початку поставок першої партії вакцини від коронавірусу”, – йдеться в заяві Пушиліна, яку поширили сепаратистські ЗМІ.

За словами маріонеткового ватажка, перша хвиля вакцинації в ОРДО охопить людей, особливо схильних до ризику інфікування. Йдеться про бойовиків “ДНР” – так званих “військовослужбовців народної міліції”, а також працівників сфери охорони здоров’я, задіяних у боротьбі з COVID-19.

“Упевнений, що вакцинація населення як наступний крок у боротьбі з загрозою поширення коронавірусної інфекції врятує численні життя наших громадян і наблизить нас до повернення у звичний режим життя й роботи”, – додав Пушилін, подякувавши Росії за допомогу.

Як інформувала “Новинарня“, 11 серпня президент РФ Володимир Путін заявив, нібито Росія першою у світі зареєструвала вакцину від коронавірусу, й одна з його дочок нібито зробила собі таке щеплення.

В листопаді стало відомо, що Всесвітня організація охорони здоров’я веде переговори з російським інститутом, який розробив вакцину Sputnik V, щодо потенційної заявки на внесення до списку рекомендованих для використання у надзвичайних ситуаціях. Якщо буде встановлено, що вакцина відповідає критеріям організації, то ВООЗ про це повідомить.
Наразі країни Заходу не підтверджують дієвість російської вакцини.

В Україні “Спутник V” з політичних міркувань всіляко пропагує лідер проросійської партії “Опозиційна платформа – За життя” кума Путіна Віктора Медведчук та його медіахолдинг.
6 жовтня під час візиту до Москви Медведчук розповів Путіну, що в окупованому Криму нібито зробив щеплення від коронавірусу російською вакциною ”, і запропонував почати поставляти цей препарат в Україну. Володимир Путін заявив, що готовий працювати з Україною в питанні поставок російської вакцини від коронавірусу, але чекає офіційного запиту від Києва.

Президент Володимир Зеленський після того кілька разів дав зрозуміти, що Україна не братиме вакцину від коронавірусу в РФ.

Сепаратисти ОРДЛО попросили російський препарат в середині жовтня. Вони планували отримати “Спутник V” до 2020 року.

5 грудня 2020 року в Москві розпочалася масова вакцинація “Спутніком V”.

Читайте також:
МОЗ уклало перший контракт на постачання китайської вакцини від коронавірусу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна