Сепаратисти Донецька хочуть отримати російську вакцину від COVID-19 до кінця року

 

Російська вакцина від коронавірусу може надійти на територію Донецької області, тимчасово непідконтрольну Україні, до кінця поточного року.

Про це в понеділок, 14 грудня, заявив самоназваний “глава ДНР” Денис Пушилін в ефірі телеканалу “Росія 24”.

“Звичайно, ми багато в чому розраховуємо тільки на Росію, і питання протидії коронавірусній інфекції тут теж не стало винятком. Звичайно, ми на “Спутник V” розраховуємо, наш МОЗ опрацьовує ці питання з міністерством охорони здоров’я РФ”, – сказав Пушилін.

Він зазначив, що розраховує на поставки вакцини до кінця року.

“Наша мета – якомога більше громадян вакцинувати, є певні цифри, які можуть говорити потім про вироблення колективного імунітету – це близько 50-60% громадян”, – додав сепаратист.

Додамо, що лише за офіційними даними в “ДНР” зафіксовано 12 525 випадків зараження коронавірусом.

Як інформувала “Новинарня“, 5 грудня 2020 року в Москві розпочалася масова вакцинація від коронавірусу російським препаратом “Спутник V”.

Нагадаємо, 11 серпня президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія першою у світі зареєструвала вакцину від коронавірусу, й одна з його дочок нібито зробила собі таке щеплення.
В листопаді стало відомо, що Всесвітня організація охорони здоров’я веде переговори з російським інститутом, який розробив вакцину Sputnik V від коронавірусу, щодо потенційної заявки на внесення до списку рекомендованих для використання у надзвичайних ситуаціях.
Якщо буде встановлено, що вакцина відповідає критеріям організації, то ВООЗ про це повідомить.

Читайте також:
Російська вакцина від коронавірусу виявилася ветеринарним препаратом, – науковець

Зеленський дав зрозуміти, що не прийме російську вакцину від коронавірусу

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна