Зеленський дав зрозуміти, що не прийме російську вакцину від коронавірусу

 

Президент Володимир Зеленський дав зрозуміти, що в Україні не буде російської вакцини від коронавірусу, яку рекламує президент РФ Путін та яку в Путіна попросив для України його кум Медведчук.

Про це йдеться в дописі на сторінці Зеленського у фейсбуці за підсумками саміту “Україна-ЄС”.

“До речі, саме Євросоюз підтвердив, що допоможе Україні отримати справжню вакцину, коли вона з’явиться й не викликатиме сумнівів у вчених. Тому не раджу дуже вірити в передвиборчі “ініціативи” окремих циніків, які вже вакцинувалися неперевіреними засобами”, – зазначив глава держави.

Очевидно, таким чином Зеленський прокоментував заяви лідера проросійської партії “Опозицийна платформа – За життя”, кума Путіна Віктора Медведчука. 6 жовтня під час візиту до Москви Медведчук розповів Путіну, що в окупованому Криму зробив щеплення від коронавірусу російською вакциною “Спутник V”, і запропонував почати поставляти цей препарат в Україну. Володимир Путін заявив, що готовий працювати з Україною в питанні поставок російської вакцини від коронавірусу, але чекає офіційного запиту від Києва.

Раніше, 11 серпня, Володимир Путін заявив, що Росія першою у світі зареєструвала вакцину від коронавірусу, й одна з його дочок нібито зробила собі таке щеплення.
Відомо, що в Китаї від коронавірусу вже щеплюють сотні тисяч людей, хоча випробування вакцини ще не завершилися.
Підготовка вакцини від COVOD-19 у розвинутих країнах Заходу також ще перебуває на стадії випробувань і тестувань.

Читайте також:
У Німеччині на людях почали тестувати вакцину проти COVID-19

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна