У Німеччині на людях почали тестувати вакцину проти COVID-19

Біофармацевтична компанія CureVac з німецького Тюбінгена розпочинає другу фазу тестування вакцини проти коронавірусу – CVnCoV.

Про це в середу, 30 вересня, передає “Укрінформ” з посиланням на сайт компанії.

Дослідження проводитиметься в Перу та Панамі, загальна кількість волонтерів – 690. Випробування пройде серед здорових людей у двох групах: учасники у віці від 18 до 60 років і 61+. Перший волонтер уже був щеплений.

Учасники отримують дві вакцинації, другу – через 28 днів після першого щеплення. Досліджуються різні концентрації дози. Метою є підтвердити безпеку та реактогенність вакцини у дорослих людей.

Перші дані очікують отримати в четвертому кварталі.

Перша фаза випробувань проводилася на здорових дорослих добровольцях у Німеччині та Бельгії. CureVac планує розпочати глобальне клінічне дослідження фази 2b/3 за участю до 30 тисяч учасників у четвертому кварталі 2020 року.

Компанія розробляє новий клас препаратів на основі рибонуклеїнової кислоти (мРНК).

CureVac – одна з тьох німецьких компаній, які отримали від держави сукупно 750 млн євро на дослідження та розробку вакцини від коронавірусу.

Читайте також:
Нові рекорди за добу: в Україні зафіксували більше 4000 випадків COVID-19 та понад 2000 одужалих

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна