У Китаї від коронавірусу вже щеплюють сотні тисяч людей, хоча випробування вакцини ще не завершилися

 

Китай розпочав програму екстреної вакцинації проти COVID-19, не дочекавшись остаточного завершення випробувань вакцини, але отримав “розуміння й підтримку” з боку Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Про це повідомляє СNN із посиланням на заяви офіційних представників органів охорони здоров’я КНР.

Згідно з повідомленням, Китай ще з липня щеплює експериментальною вакциною проти коронавірусу сотні тисяч людей у рамках екстреної програми, схваленої урядом країни ще до того, як клінічні випробування підтвердили б повну безпеку й ефективність препарату.

Водночас деякі експерти та розробники вакцин на Заході застерігають від передчасної авторизації “антикоронавірусних” вакцин до завершення останніх етапів випробувань.

Як заявив співробітник Національної комісії охорони здоров’я Китаю Чжен Чжунвей, китайський уряд схвалив план випробувань для екстреного використання вакцини проти коронавірусного захворювання наприкінці червня.

“Після затвердження ми зв’язалися та поінформували відповідних представників представництва Всесвітньої організації охорони здоров’я в Китаї й отримали розуміння та підтримку ВООЗ”, – заявив Чжунвей на пресконференції.

У ВООЗ заявили, що Китай відповідно до своїх національних правил і законодавства володіє автономією у видачі дозволів на використання в надзвичайних ситуаціях будь-яких продуктів для здоров’я. Наразі клінічні випробування проходять 11 вакцин і чотири перебувають на етапі третьої фази випробувань.

За даними ВООЗ, у світі проходять фазу випробування на людях загалом 38 вакцин, дев’ять з яких досягли останньої стадії тестування.

Читайте також:
Китайська вакцина проти COVID-19 з’явиться на ринку вже в грудні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна