Бойовики “ЛНР” попросили в Росії вакцину від коронавірусу

 

Ватажки так званої “ЛНР” звернулось до влади Російської Федерації з проханням надати або продати вакцину від коронавірусу, але відповіді від Москви досі не отримали.

Про це в ефірі однієї з місцевих радіостанції повідомила так звана “міністерка охорони здоров’я “ЛНР” Наталія Пащенко, пише сайт “Новости Донбасса”.

“До нас не було ще пропозицій щодо надання вакцини проти коронавірусної інфекції як гуманітарної допомоги. Також ми вийшли на ринок РФ із питанням придбання вакцини за грошові кошти, але постачальники не відгукнулися”, – сказала вона.

Пащенко зазначила, що запит на вакцину керівництво “республіки” зробило вже достатньо давно, хоча про це не казали публічно.

Вона заявила, що найближчим часом вакцинацію ОРЛО проводити не будуть.

Нагадаємо, 11 серпня президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія першою у світі зареєструвала вакцину від коронавірусу, й одна з його дочок нібито зробила собі таке щеплення.

6 жовтня під час візиту в гості до свого кума Путіна лідер проросійської партії “Опозиційна платформа – За життя” Віктор Медведчук попросив у того для України російську вакцину “Спутник V” та заявив, що вже щепився нею від коронавірусу. Володимир Путін сказав, що готовий працювати з Україною в питанні поставок російської вакцини від коронавірусу, але чекає офіційного запиту від Києва.

Щодо безпечності та дієвості російського препарату існують сумніви.

Президент Володимир Зеленський дав зрозуміти, що в Україні не буде російської вакцини від коронавірусу.

Відомо, що в Китаї від коронавірусу вже щеплюють людей, хоча випробування китайської вакцини ще не завершилися.
Підготовка вакцини від COVID-19 у розвинутих країнах Заходу також ще перебуває на стадії випробувань і тестувань.

Читайте також:
Коронавірус в ОРДЛО: ситуація погіршується, освіту перевели на дистанційний режим

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна