Вакцинування від “ковіду” триває вже в 46 країнах, – ВООЗ

 

Кампанія з вакцинації від коронавірусу COVID-19 стартувала вже у 46 країнах. Із них 38 країн – із високим рівнем доходів громадян.

Про це в суботу, 16 січня, повідомила на брифінгу помічниця гендиректора ВООЗ Маріанджела Сімао, передає “Укрінформ” із посиланням на індійське видання Business Standart.

Сімао зазначила, що ВООЗ має намір за допомогою механізму COVAX скорегувати ситуацію, щоб вакцинація почалася також і в країнах з низьким рівнем доходу.

У ВООЗ сподіваються, що це відбудеться у лютому цього року.

Як відомо, наразі не відомо, коли вакцинування від коронавірусу почнеться в Україні.

Генеральний директор ВООЗ Тедрос Аданом Гебреєсус наголосив, що протягом найближчих ста днів необхідно розгорнути вакцинацію медичних працівників і населення, яке входить до групи високого ризику.

“Я хочу, щоб вакцинація проводилася в кожній країні протягом найближчих 100 днів, щоб спочатку захистити медичних працівників та тих, хто входить до групи ризику”, – сказав глава ВООЗ.

Гебреєсус нагадав, що під час пандемії грипу H1N1, яка вразила світ у 2009-2010 роках, доки країни з низьким рівнем доходу отримали вакцину, пандемія вже закінчилася.

Як відомо, в межах глобальної ініціативи COVAX щодо вакцинації бідних країн від COVID-19 Україна безплатно отримає 8 млн доз вакцини від коронавірусної хвороби. Їх вистачить на щеплення 4 млн осіб, оскільки вакцина має вводитись двічі.
Решту населення потрібно щепити платними законтрактованими вакцинами.
У грудні МОЗ України домовився лише з китайською компанією Sinovac про 1,8 млн доз вакцини (за ціною 504 грн за дозу). Фірмою-“прокладкою” виступив харківський “Лекхім”, який заявив, що уклав угоду на п’ять млн доз вакцини Sinovac.
Уряд України планує закупівлю й інших вакцин.
Голова держпідприємства “Медичні закупівлі України” Арсен Жумаділов звинуватив МОЗ у затримці з контрактуванням вакцин проти коронавірусу.

Читайте також:
Харківська “Лекхім” уклала угоду на п’ять млн доз вакцини Sinovac

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна