Україна отримає 8 млн доз вакцини проти від COVID-19 безплатно

 

Україна безплатно отримає понад 8 мільйон доз вакцини проти COVID-19 на додачу до закупівлі вакцин за бюджетні кошти.

Про це повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко на своїй сторінці у фейсбуці.

“Україна отримала від COVAX офіційне схвалення запиту на отримання вакцини від COVID-19. Тепер, додатково до запланованих закупівель вакцини за бюджетні кошти, Україна вже 100% отримає понад 8 млн. доз вакцини безкоштовно. Шприци для ін’єкцій також”, — написав Ляшко.

Він також повідомив, що наразі триває робота над тим, щоб холодильне обладнання (+2… +8) для пунктів щеплення приїхало у найкоротші терміни.

“МОЗ залучатиме до процесу логістики ДП «Укрвакцина» та приватні компанії (для забезпечення доступу до обладнання для ультрахолодного зберігання, із температурним режимом −60/−80 градусів Цельсія)”, — додав головний санітарний лікар.

За словами Ляшка, Жодна вакцина в світі не розроблялась так швидко, як вакцина від COVID-19. Це дає надію на подальші наукові винаходи в профілактиці інфекційних хвороб.

“Але тепер міжнародна спільнота повинна встановити новий стандарт доступу і справедливого розподілу цих вакцин. Доступ до COVID-вакцини через COVAX визначає майбутнє глобальної системи охорони здоров’я. Україна повноцінний член цієї команди”, — резюмував він.

Раніше виконувач обов’язків генерального директора Центру громадського здоров’я МОЗ Ігор Кузін повідомив, що Україна отримала офіційного листа від COVAX, в якому зазначалося, що тепер нашій країні необхідно сфокусуватися на питаннях підготовки інфраструктури для отримання 8 мільйонів вакцини від COVID-19.

8 грудня 2020 року Україна подала до COVAX заявку на вакцину від коронавірусу. Старт вакцинації від COVID-19 запланований на початку другого кварталу 2021 року.

Нагадаємо, два розробники вакцини від COVID-19 повідомили про 90% її ефективності.
Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що Україна може отримати вакцину від COVID-19 наприкінці першого кварталу 2021 року.

Водночас Всесвітня організація охорони здоров’я прогнозує, що Україна зможе отримати першу партію успішно випробуваної та зареєстрованої вакцини від COVID-19 у другому кварталі 2021 року.

Читайте також:
Ляшко розповів, кого першими вакцинують від COVID-19

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна