Україна може отримати вакцину від коронавірусу в березні, – Степанов

 

Україна може отримати вакцину від COVID-19 в кінці першого кварталу 2021 року.

Про це в середу, 11 листопада, заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, повідомляє “Україна 24”.

Водночас глава МОЗ зазначив, що жодна вакцина з тих, які розробляють світові фармацевтичні компанії, ще не пройшла третього етапу клінічних випробувань.

“У нас немає ще жодної зареєстрованої вакцини. Для нас дуже важлива реєстрація, щоби ми могли вже замовляти цю вакцину. Питання стоїть на мегаконтролі керівництва держави, щоби ми отримували максимально з різних джерел цю вакцину”, – сказав він.

Україна, за словами Степанова, приєдналася до Глобальної ініціативи COVAX, “за якою ми повинні отримати до восьми млн доз вакцини рівними траншами відразу, як вона буде зареєстрована”.

“Реєстрація, за моїм відчуттям, повинна відбутися до Нового року. Потім починається процес виробництва і постачання вакцин. Я думаю, реально ми отримаємо вакцину в кращому випадку в кінці першого кварталу”, – заявив міністр.

Як інформувала “Новинарня“, два розробники вакцини від COVID-19 заявили про 90% її ефективності.

Читайте також:
Хворий на COVID-19 Зеленський попросив Меркель допомогти Україні з вакциною

Російська вакцина від коронавірусу виявилася ветеринарним препаратом, – науковець

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна