Хворий на COVID-19 Зеленський попросив Меркель допомогти Україні з вакциною

 

Президент Володимир Зеленський звернувся до Федеральної канцлерки Німеччини Ангели Меркель з проханням щодо розширення доступу України до вакцини проти коронавірусу, яка розробляється в межах міжнародного фонду COVAX.

Про це йшлося під час телефонної розмови лідерів у вівторок, 10 листопада, повідомляє пресслужба глави держави.

Співрозмовники, зокрема, обговорили ситуацію в Україні та ФРН у зв’язку з погіршенням епідемічного стану через другу хвилю пандемії коронавірусу.

“Ми вітаємо прорив, якого вдалося досягти німецькій фірмі BioNTech спільно з американською компанією Pfizer у розробці вакцини від коронавірусу. Це дуже обнадійлива новина. Просив би вашого сприяння у врахуванні інтересів України при плануванні поставок вакцини від коронавірусу”, – зазначив Зеленський, звертаючись до Меркель.

Як повідомляється, сторони домовилися про подальшу координацію зусиль для подолання наслідків пандемії.

Нагадаємо, від 9 листопада хворий на коронавірус президент Володимир Зеленський ізолювався та працює у віддаленому форматі.

Читайте також:
Зеленський поскаржився Макрону щодо недоступу МКЧХ на окуповану територію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна