Ляшко розповів, кого першими вакцинують від COVID-19

 

Вакцину від коронавірусу якнайшвидше зареєструють в Україні і безкоштовно забезпечать нею 20% населення, вже затвердили чотири пріоритетні групи.

Про це в а’ятницю, 27 листопада, заявив під час круглого столу заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, передає “Укрінформ”.

“Сьогодні затверджено пріоритетні групи. Насамперед – це медичні працівники; потім – військовослужбовці, зокрема ті, які беруть участь в операції ООС на сході держави; наступні – це працівники соціальної сфери, а також особи, які перебувають у спеціалізованих закладах в інтернатах, будинках для осіб похилого віку та персонал цих закладів; і наступні – люди в групі медичного ризику – це хворі віком від 60 років, які мають соматичні захворювання, що найбільш часто призводять до летальних наслідків, якщо людина інфікується коронавірусною хворобою, і саме таких в першочерговій групі є найбільше – орієнтовно сім млн”, – розповів Ляшко.

За словами голови Комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги і медичного страхування, “слуги народу” Михайла Радуцького, безкоштовно зробити щеплення від COVID-19 зможе кожен п’ятий українець.

“Ми маємо вже гарантію, що 20% населення безкоштовно отримають дози цієї вакцини. Створено законодавство, яке дозволяє суттєво скоротити терміни реєстрації цієї вакцини в Україні, щоби вона щонайшвидше потрапила до громадян”, – повідомив Радуцький.

“Вакцину отримають чотири мільйони людей, а вакцинуються двічі, тому це вже вісім мільйонів доз. У бюджеті закладено 2,6 млрд грн на закупівлю вакцини додатково і сподіваємось, що це дасть можливість максимально поширити цю вакцину серед населення України. І ми сподіваємося, що провідні виробники вакцини, які випробували й стоять на початку її виробництва, нададуть можливість закупити на гроші держбюджету додаткові дози”, – зазначив Радуцький.

Нагадаємо, глобальний механізм COVAX підтвердив виділення Україні вакцини від коронавірусу.

Два розробники вакцини від COVID-19 повідомили про 90% її ефективності.
Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що Україна може отримати вакцину від COVID-19 наприкінці першого кварталу 2021 року.

Водночас Всесвітня організація охорони здоров’я прогнозує, що Україна зможе отримати першу партію успішно випробуваної та зареєстрованої вакцини від COVID-19 у другому кварталі 2021 року.

Читайте також:
В Україні новий найбільший показник інфікувань коронавірусом за добу. ДИНАМІКА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна