Ляшко: COVAX підтвердив виділення Україні вакцини від COVID-19

 

Глобальний механізм COVAX підтвердив виділення Україні вакцини від коронавірусу.

Безкоштовно вакцинуватися зможуть 20% українців, повідомив у фейсбуці головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в середу, 18 листопада.

“Сьогодні стало відомо, що Україна, як одна з країн, яка включена в роботу глобального механізму COVAX, має можливість отримати вакцини від коронавірусної хвороби у кількості доз, що дорівнює 20% населення безкоштовно”, – написав урядовець.

За словами Ляшка, у першій половині наступного року зможуть вакцинуватися близько 4 мільйонів українців. Це буде зроблено шляхом фінансової підтримки з боку міжнародних партнерів і урядів інших країн.

“Ставимо перед собою завдання забезпечити імунізацію як можна більшої кількості населення перевіреними, якісними і безпечними вакцинами в 2021 році, як коштом глобальних ініціатив, так і шляхом державного бюджету України”, – заявив він.

Головний санлікар також додав, що вакцина від коронавірусу виробника Moderna була включена в глобальний механізм COVAX.

За словами Віктора Ляшка, вакцину від коронавірусу насамперед отримають професійні групи ризику.

“(…) ми говоримо про лікарів, силові структури, вчителів. Надалі це люди з групи ризику медичної, там, де найбільше фіксується летальність після інфікування – це люди старшого, похилого віку, а в цій групі – люди з супутніми хронічними патологіями”, – зазначив він.

Нагадаємо, два розробники вакцини від COVID-19 повідомили про 90% її ефективності.
Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що Україна може отримати вакцину від COVID-19 наприкінці першого кварталу 2021 року.

Водночас Всесвітня організація охорони здоров’я прогнозує, що Україна зможе отримати першу партію успішно випробуваної та зареєстрованої вакцини від COVID-19 у другому кварталі 2021 року.

Читайте також:
Степанов розповів, куди звертатися хворим із коронавірусом, які не мають сімейного лікаря

Pfizer завершила випробування COVID-вакцини

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна