Компанія Moderna заявила про 95% ефективності своєї вакцини від COVID-19

 

Американська компанія Moderna заявила про успішність своєї вакцини від коронавірусу.

Про це в понеділок, 16 листопада, повідомляє BBC.

У дослідженні вакцини під час третього (завершального) етапу взяли участь 30 тисяч американців, половині з них дали дві дози вакцини з інтервалом у чотири тижні.

Іншій половині кололи плацебо. Аналіз ґрунтувався на перших 95 учасників експерименту з цих 30 тисяч, які захворіли на COVID-19.

Лише п’ятеро з 95 пацієнтів вакцинувалися препаратом від Moderna, решта 90 це ті, хто отримав плацебо. Тобто ефективність вакцини становить 95%, кажуть у компанії.

Також там уточнили, що з 95 хворих одинадцять людей мали важку форму захворювання, але жоден із них не вакцинувався від коронавірусу.

В Moderna вже заявили про намір подати заявку на реєстрацію вакцини у найближчі тижні.

Нагадаємо, 11 серпня президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія першою у світі зареєструвала вакцину від коронавірусу, й одна з його дочок нібито зробила собі таке щеплення.
Відомо, що в Китаї від коронавірусу вже щеплюють сотні тисяч людей, хоча випробування вакцини ще не завершилися.
Підготовка вакцини від COVOD-19 у розвинутих країнах Заходу також ще перебуває на стадії випробувань і тестувань, проте нещодавно два розробники вже заявили про 90% ефективності свого препарату.

Читайте також:
Україна зможе отримати вакцину від коронавірусу в другому кварталі 2021 року, – ВООЗ

ВООЗ перевірить російську вакцину від коронавірусу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна