Twitter назавжди заблокував акаунт Трампа

 

Адміністрація соціальної мережі Twitter назавжди заблокувала доступ до аккаунту чинного президента США Дональда Трампа.

Про це сказано в її заяві у п’ятницю, 8 січня.

У соцмережі заявили, що таке рішення було прийнято після “ретельного розгляду недавніх твітів” в контексті, що їх оточує.

“Після ретельного вивчення нещодавніх твітів з облікового запису @realDonaldTrump та контексту навколо них – зокрема, як їх сприймають та інтерпретують у Твіттері й поза ним – ми назавжди заблокували цей обліковий запис”, – йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що таке рішення прийнято “через ризик подальшого підбурювання до насильства”.

Утім, після блокування особистого Twitter-аккаунту Трампа, політик поширив чотири публікації в офіційному профілі президента США.

Публікації в Twitter-акаунті @POTUS (абревіатура від President Of The United States), які майже відразу були видалені, критикували рішення Twitter про блокування особистої сторінки Трампа, пише CNN.

“Як я вже давно говорив, Twitter пішов все далі і далі в заборону свободи слова, і сьогодні ввечері співробітники Twitter скоординували з демократами і радикальними лівими видалення мого аккаунта зі своєї платформи, щоб змусити мене замовкнути”, – йшлося в дописі.

Нагадаємо, 7 січня соцмережа заявила, що принаймні на 12 годин заблокувала сторінку чинного президента США Дональда Трампа за порушення правил онлайн-спільноти.
Facebook та Instagram також забанили президента США щонайменше до кінця його каденції, тобто до 20 січня 2021 року.

Як інформувала “Новинарня“, попри те, що демократ Джо Байден на президентських виборах у США переміг зі значним відривом та захистив свою перемогу в судах, ключовим етапом мав стати підрахунок голосів виборників на спільному засіданні двох палат Конгресу США 6 січня. На цей день чинний президент США Дональд Трамп зібрав у Вашингтоні мітинг своїх прихильників, переважно привезених з інших регіонів. Мітингарі прорвали охорону навколо і всередині Капітолію та на деякий час захопили будівлю парламенту. Частина членів Конгресу і працівників заблокувалися в сесійній залі та інших приміщеннях або були евакуйовані. У сутичках або внаслідок інших надзвичайних подій навколо штурму загинули чотири особи.

Надвечір 6 січня правоохоронці звільнили Капітолій від протестувальників, парламент відновив роботу та зрештою затвердив результати виборів.

Як і впродовж останніх двох місяців, Трамп цього дня заявляв про фальсифікацію результатів виборів та не засуджував дії своїх прибічників, які прорвалися в будівлю Капітолію. Свої дописи і звернення Трамп розміщував у твіттері, де він має 8,7 млн фоловерів. Ця мережа раніше неодноразово позначала дописи президента як неправдиві й маніпулятивні, а 6 січня видалила три твіти. Цього дня адміністрація Twitter уперше забанила Трампа на 12 годин та пригрозила довічним баном у разі рецидивів.
Також 6 січня Трампа на добу блокував Facebook.

Читайте також:
Трамп обіцяє “пекельну битву” за Білий дім. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна