Twitter уперше забанив Трампа. І пригрозив довічним блокуванням

доповнено

Адміністрація соціальної мережі Twitter позбавила президента США Дональда Трампа права публікувати нові повідомлення протягом 12 годин та пригрозила довічним “баном”.

Про це йдеться в повідомленні на офіційній сторінці представництва Twitter 6 січня.

Трампа забанили на тлі заколоту його прибічників у Вашингтоні та захоплення ними Капітолію США.

Блокування на пів доби адміністратори мережі мікроблогів застосували до президента США вперше – при тому що саме твітер є основним знаряддям комунікації Дональда Трампа. Раніше Twitter лише позначав деякі дописи Трампа як маніпулятивні і неправдиві.

Як сказано в поясненні Twitter’а, рішення про бан на 12 годин було ухвалене через багаторазові серйозні порушення правил, які забороняють використання сервісу для маніпуляції суспільною думкою.

Так виглядає Twitter Дональда Трампа 7 січня (скріншот)

При цьому Twitter видалив три твіти Трампа, зокрема його відеозвернення до нападників на Капітолій. Президент непрямо виправдав їхні дії та заявив, що в них украли перемогу на виборах.

Адміністрація Twitter повідомила, що у разі подальших порушень назавжди заблокує аккаунт Трампа.

Крім того, Дональд Трамп з тих самих прчини на 24 години позбавлений можливості писати в Facebook.

“За нашими оцінками, мали місце два порушення правил на сторінці президента Трампа, в зв’язку з цим її функції на 24 години буде відключено, це означає, що він не зможе писати в соцмережі протягом цього часу”, — пояснили в адміністрації Facebook.

Перед цим керівництво Facebook також видалило відеозвернення, опубліковане президентом США.

Як відомо, 45-й президент США Дональд Трамп використовував свій твіттер для заперечення результатів виборів, що відбулися 3 листопада.
Попри те, що демократ Джо Байден виграв вибори зі значним відривом та захистив свою перемогу в судах, формальна процедура визнання результатів виборів у США ще не завершилася. Її ключовим етапом мав стати підрахунок голосів виборників на засіданні двох палат Конгресу США на 6 січня.
На цей день чинний президент США Дональд Трамп зібрав у Вашингтоні мітинг своїх прихильників, переважно привезених з інших регіонів. Мітингарі прорвали охорону навколо і всередині Капітолію та на деякий час захопили будівлю парламенту США.
Частина членів Конгресу і працівників заблокувалися в сесійній залі та інших приміщеннях, у Капітолії лунали постріли, відомо про смерть 4 людей.
Формально Трамп закликав до миру і підкорення поліції. Але він через твіттер знову заявив про фальсифікацію демократами результатів виборів та не засудив своїх прибічників, які прорвалися в будівлю Капітолію.

Читайте також:
Ціною 4 загиблих: заколот у США придушено, Конгрес відновив роботу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна