Facebook заблокував Трампа до кінця каденції

 

Facebook та Instagram забанили президента США Дональда Трампа щонайменше до кінця його каденції, тобто до 20 січня 2021 року.

Про це заявив співзасновник та генеральний директор Facebook Марк Цукерберг.

“Ми вважаємо, що ризики дозволу президентові і надалі користуватися нашим сервісом у цей період занадто великі… Тому ми продовжуємо блок, який поставили на його акаунтах у Facebook та Instagram, на невизначений термін та принаймні на найближчі два тижні, поки мирна передача влади не завершиться. Ця історія буде оновлена”, – написав Цукерберг у фейсбуці.

“Шокуючі події останніх 24 годин чітко демонструють, що президент Дональд Трамп має намір використати свій час на посаді, щоб підривати мирний і законний перехід влади до обраного наступника, Джо Байдена.
Його рішення про використання своєї платформи для потурання діям своїх прибічників у будівлі Капітолію, а не засудження їх, справедливо непокоїло людей у США та всьому світі. Ми вчора видалили ці заяви, бо вирішили, що їх ефект – і, ймовірно, їх намір – міг би спровокувати подальше насильство”, – зазначив Цукерберг.

Він додав, що досі вони залишали “навіть суперечливі” дописи Трампа, “але зараз нинішній контекст принципово інший, що стосується використання нашої платформи для підбурювання агресивного повстання проти демократично обраного уряду”.

The shocking events of the last 24 hours clearly demonstrate that President Donald Trump intends to use his remaining…

Опубліковано Mark Zuckerberg Четвер, 7 січня 2021 р.

 

Як інформувала “Новинарня“, попри те, що демократ Джо Байден на президентських виборах у США переміг зі значним відривом та захистив свою перемогу в судах, ключовим етапом мав стати підрахунок голосів виборників на спільному засіданні двох палат Конгресу США 6 січня. На цей день чинний президент США Дональд Трамп зібрав у Вашингтоні мітинг своїх прихильників, переважно привезених з інших регіонів. Мітингарі прорвали охорону навколо і всередині Капітолію та на деякий час захопили будівлю парламенту. Частина членів Конгресу і працівників заблокувалися в сесійній залі та інших приміщеннях або були евакуйовані. У сутичках або внаслідок інших надзвичайних подій навколо штурму загинули чотири особи.

Надвечір 6 січня правоохоронці звільнили Капітолій від протестувальників, парламент відновив роботу та зрештою затвердив результати виборів.

Як і впродовж останніх двох місяців, Трамп цього дня заявляв про фальсифікацію результатів виборів та не засуджував дії своїх прибічників, які прорвалися в будівлю Капітолію. Свої дописи і звернення Трамп розміщував у твіттері, де він має 8,7 млн фоловерів. Ця мережа раніше неодноразово позначала дописи президента як неправдиві й маніпулятивні, а 6 січня видалила три твіти. Цього дня адміністрація Twitter уперше забанила Трампа на 12 годин та пригрозила довічним баном у разі рецидивів.
Також 6 січня Трампа на добу блокував Facebook.

Читайте також:
Трамп обіцяє “пекельну битву” за Білий дім. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна