Ліквідовувати ОАСК не потрібно, – Ситник

 

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник заявив, що Окружний адмінсуд Києва треба позбавити певної частини повноважень невластивих для суду першої інстанції.

Про це він заявив у інтерв’ю “Дзеркалу тижня”, опублікованому у вівторок, 15 грудня.

“Мені не зовсім зрозуміло, чому про ситуацію навколо справи ОАСК знають ледь не в Австралії, а з офісу президента України немає реакції. Ми як правоохоронці свою функцію виконали. Тепер справа за прокуратурою, судом і державною владою, яка на рівні парламенту повинна ініціювати кроки, здатні побудувати систему захисту від схожих явищ. І не треба навіть ліквідовувати ОАСК, просто позбавте його невластивих для суду першої інстанції повноважень”, – сказав директор НАБУ.

Він заявив, у такому разі “про суд забудуть протягом двох місяців”.

Нагадаємо, суддів ОАСК, зокрема його голову Павла Вовка, голову Державної судової адміністрації, колишніх високопосадовців та інших осіб із 17 липня підозрюють у створенні злочинної організації; захопленні державної влади; зловживанні впливом; втручанні у діяльність державних діячів та створенні штучних перешкод у діяльності ВККС та її членів.

Окружний адмінсуд Києва відомий такими скандальними рішеннями, як відсторонення в.о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун, визнання протиправними дій директора НАБУ Артема Ситника, скасування рішення про націоналізацію “Приватбанку” та багато інших.

27 жовтня ОАСК прийняв ухвалу, у якій зобов’язав Мін’юст викреслити з Єдиного реєстру інформацію про Ситника як керівника НАБУ.
При цьому у вересні Вища рада правосуддя відмовлялася відстороняти голову ОАСК Вовка та суддів цього суду.

3 листопада Національне антикорупційне бюро України повідомило про розшук голови Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка через “систематичне ігнорування повісток від органу досудового розслідування і слідчого судді, а також неявкою для участі у допиті та інших процесуальних дій”.

Читайте також:
Укроборонпром і НАБУ спільно протидіятимуть корупції в оборонній сфері

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна