НАБУ проводить обшук у голови ОАСК Павла Вовка, йому повідомили про підозру

 

Національне антикорупційне бюро ввечері в п’ятницю, 17 липня, проводить обшуки у голови Окружного адміністративного суду міста Києва Павла Вовка, а також повідомило йому про підозру.

Про це інформує “Слово і діло” з посиланням на джерела в антикорупційних органах правопорядку.

Водночас сам Вовк є у відпустці і його місце перебування не встановленого. Також, як вказують джерела, детективи НАБУ проводять обшуки в інших фігурантів справи.

Співрозмовники додали, що Вовку, його заступнику Євгену Аблову, п’яти суддям Окружного адмінсуду Києва, а також голові Державної судової адміністрації Зеновію Холоднюку повідомили про підозру. Підозри їм погодив заступник генерального прокурора Андрій Любович, адже керівник САП Назар Холодницький перебуває у відпустці.

Голові ОАСК повідомили про підозру у створенні злочинної організації, організації дій, спрямованих на захоплення влади, одержання неправомірної вигоди за вплив, а також у втручанні в діяльність державного діяча.

У пресслужбі Окружного адмінсуду Києва повідомили про проведення слідчих дій у приміщенні нібито у “справах Майдану”.

У суді додали, що обшуки тривають на підставі ухвали Ленінського районного суду міста Кіровограда.

У пресслужбі НАБУ згодом підтвердили, що детективи бюро сьогодні здійснюють санкціоновані обшуки в приміщеннях Окружного адміністративного суду міста Києва та Державної судової адміністрації “для вилучення предметів, речей та документів, що можуть мати значення для кримінального провадження”.

Читайте також:
“Поціль помідором у Портнова”: активісти під судом вимагали розформування ОАСК

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна