Нацгвардія придбала тренажер для навідника ПТРК “Корсар”

 

Військова частина 2276 Національної гвардії України придбала на тендері тренажер навідника легкого переносного ракетного комплексу “Корсар”.

Про це з посиланням на оголошення в системі Prozorro пише в середу, 25 листопада, видання Defense Express.

Вартість закупівлі складе 1,749 мільйона гривень, постачальником тренажера стане підприємство “НВП Метекол”.

Тендер був оголошений 2 листопада цього року. Його умови передбачали, що тренажер має повністю відтворювати зовнішній вигляд комплексу “Корсар” та характеристики його роботи.

Зокрема, він має відтворювати стрільбу на відстань від 100 до 2500 метрів протитанковою керованою ракетою по статичним та рухомим наземним цілям, а також по гелікоптерах. Крім того, він має бути здатен імітувати можливі неполадки в роботі комплексу, як-то несправність приладу наведення, несправність стартового чи маршового двигуна ракети.

Учасників тендеру було двоє. ТОВ “Науково-виробниче підприємство “ПАРАЛЛАКС” пропонувала свій тренажер за 1,75 мільйони гривень. Переможець, ТОВ “НВП “Метекол” за свій виріб попросив ціну на 10 тисяч гривень меншу, або ж 1,749 мільйона гривень.

Читайте також:
Краще ніж Javelin. Директор КБ “Луч” – про те, як “Корсар” на передовій збив за 2 км ворожу відеокамеру

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна