У Національному музеї Революції гідності проводять обшук, його роботу частково заблоковано

доповнено

У Києві в Національному музеї Революції гідності вранці в четвер, 19 листопада, правоохоронці проводять обшук. Частково роботу музею заблоковано.

Про це поінформували на сторінці музею у фейсбуці.

“У нас обшук! У ці хвилини саме відкрили і проводимо міжнародний науковий форум, готуємо заходи до річниці Революції гідності”, – йдеться в повідомленні.

“Слідчі управління відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності показали рішення суду (…) Зараз там, за зачиненими дверима, триває обшук. Вилучено оригінали документів, складають протокол. Наші працівники перевіряють протокол, відповідно до вилучених документів. Також зараз паралельно тривають обшуки у директора музею (Ігоря Пошивайла,“Н”), і в іншому офісі – будівельному відділі музею. Для нас є два ключові періоди, коли діяльність музею стає помітною – це День гідності та Свободи і День Героїв Небесної Сотні. Саме сьогодні зранку у нас розпочався науковий форум (у онлайн-форматі, – “Н”), присвячений Революції гідності. Це найбільший захід в Україні по науковому дослідженню, опрацюванню цих подій”, – розповіла у коментарі “Прямому” завідувачка інформаційного відділу Національного музею Революції гідності Ольга Сало.

“Наш директор мав бути там присутній, це найнапруженіший період роботи музею – ми працюємо ледь не цілодобово і дуже бентежить, що саме зараз до нас прийшли з обшуками. Частково роботу музею заблоковано, ми не можемо виконувати свої завдання”, – додала Сало.

Згодом директор музею Революції гідності Ігор Пошивайло заявив, що сьогодні “традиційні маски-шоу від силовиків продовжуються”.

“Близько восьмої години ранку до мене в квартиру ввірвалися слідчі поліції та СБУ, провели обшук всього помешкання, вилучили приватний носій інформації, такі ж події відбувалися тоді в двох офісах музею – на підставі рішення Голосіївського районного суду міста Києва. Ми дізналися, що вже відкрите кримінальне провадження. Мова йде про кошти, які були витрачені на закупівлю будматеріалів для спорудження меморіалу Героїв Небесної Сотні. Два роки тому відбувся міжнародний конкурс, потім пройшов тендер, був визначений генпідрядник. Меморіал мав бути відкритий у лютому 2019 року. Але на територію, де мав бути меморіал, наклали арешт. Всі будматеріали зберігаються в генпідрядника, також є вся документація. Дивно, що саме сьогодні виникла необхідність провести обшуки”, – зазначив Пошивайло.

Читайте також:
У Києві апеляційний суд зняв арешт із колекції картин Порошенка

У Дніпрі суд скасував результати конкурсу, на підставі якого рестораторка стала директором історичного музею

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна