У Києві апеляційний суд зняв арешт із колекції картин Порошенка

 

Апеляційний суд Києва скасував арешт 43 колекційних картин пʼятого президента України, лідера “Європейської солідарності” Петра Порошенка, які проходять у справі про контрабанду.

Як передає “Новинарня” в четвер, 6 серпня, матеріали суду свідчать, що арешт був знятий 27 липня.

Суд задовольнив скаргу адвоката Порошенка Ігоря Голованя і визнав, що законний арешт картин не доведено.

Головань у скарзі вказував, що в цій справі немає обґрунтованої підозри у вчиненні злочину, як і фактів того, що Петро Порошенко планував продати або подарувати картини.

Арешт на майно – 42 картини та одну літографію, які є речовими доказами у кримінальному провадженні, було накладено начебто з метою забезпечення їх збереження.

Нагадаємо, 26 травня у столиці спецпризначенці Державного бюро розслідувань штурмували музей Івана Гончара, де раніше п’ятий президент Петро Порошенко презентував колекцію картин. Правоохоронці пробули там декілька годин і вивезли з будівлі митні декларації до цих творів мистецтва.

Народний депутат від “Європейської солідарності” Артур Герасимов написав заяву до правоохоронних органів щодо дій працівників Державного бюро розслідувань після того, як вони прорвалися до музею Гончара. Його директор – Петро Гончар – також також подав заяву до поліції через пошкодження майна музею.

28 травня Музей Івана Гончара повідомив, що Державне бюро розслідувань арештувало приватну колекцію картин родини п’ятого президента Петра Порошенка.

У музеї Гончара тоді зазначили, що слідчий не пояснив, які дії класифікуються незаконними та чи можуть все ж провести виставку. Копію розписки слідчий не надав та не дозволив її сфотографувати. На питання, чому директор не може мати копію цієї розписки, не відповів.

Наприкінці червня картини з колекції Петра Порошенка, через які його викликали на допит у ДБР, залишили в Музеї Івана Гончара, але помістили за ґрати.

Читайте також:
ДБР закрило “церковну справу” проти Порошенка

Із ДБР звільнили слідчого Корецького, який говорив про тиск у справах щодо Порошенка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна