Герасимов: Працівники ДБР викрали митні декларації до картин із музею Гончара

 

Спецпризначенці Державного бюро розслідувань вивезли з приміщення музею Івана Гончара в Києві митні декларації до картин із колекції родини п’ятого президента України Петра Порошенка, що були виставлені у залі.

Про це у вівторок, 26 травня, заявив народний депутат від “Європейської солідарності” Артур Герасимов, передає “Прямий”.

“Декларації, на яких чітко видно, що картини офіційно купувалися і передавалися, вкрадені”, – сказав нардеп.

Присутні там представники ДБР та поліції не коментували те, що відбувалося в приміщенні музею. До дверей будівлі прибув мікроавтобус, на якому співробітники бюро покинули місце події.

Герасимов написав заяву до правоохоронних органів щодо дій працівників Державного бюро розслідувань після того, як вони прорвалися до музею Гончара.

“Я подав заяву про декілька злочинів. Про незаконне проникнення, про перешкоджання діяльності народного депутата та діяльності журналістів, а також про декілька інших”, – сказав народний депутат.

Директор музею Петро Гончар також подав заяву до поліції щодо пошкодження майна після того, як працівники ДБР вдерлися до будівлі.

Джерело: Facebook/Музей Івана Гончара

Як інформувала “Новинарня“, 26 травня у столиці спецпризначенці Державного бюро розслідувань штурмували музей Івана Гончара, де раніше п’ятий президент Петро Порошенко презентував колекцію картин. Правоохоронці пробули там декілька годин.

За словами адвоката Ігоря Голованя, раніше до музею приїжджали слідчі та намагалися вручити повістку Порошенкові.
Згодом вони покинули приміщення і повернулися вже зі спецпризначенцями в бронежилетах.

Як інформувала “Новинарня“, п’ятий президент України та народний депутат від “Європейської солідарності” Петро Порошенко не прийшов на допит у ДБР, який був призначений на 26 травня.

Читайте також:
Порошенка викликають на допит у ДБР у справі про контрабанду картин

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна