Із ДБР звільнили слідчого Корецького, який говорив про тиск у справах щодо Порошенка

 

Слідчого Державного бюро розслідувань Олега Корецького, що раніше заявляв про тиск керівництва, звільнено на підставі скорочення його посади.

Про це в четвер, 23 липня, інформує УНІАН.

Корецький обіймав посаду начальника третього відділу Управління з розслідування кримінальних правопорушень, вчинених службовими особами, Головного слідчого управління ДБР.

Він оприлюднив фото наказу за підписом виконувача обов’язків директора ДБР Олександра Соколова, згідно з яким Корецького з 23 липня звільнили з посади слідчого ДБР у зв’язку зі скороченням посади.

Також у наказі йдеться про виплату Корецькому компенсації в розмірі двох місячних зарплат та компенсації за невикористані дні відпустки.

Як інформувала “Новинарня“, нещодавно ще будучи слідчим ДБР Корецький заявив про “безперспективність” справ проти п’ятого президента, народного депутата Петра Порошенка.
За словами Корецького, з травня 2019 року в ДБР було зареєстровано і розслідувалось близько 13-15 проваджень, у яких фігурує Порошенко.
Тоді у Державному бюро розслідувань заяви слідчого назвали спекуляціями, “адже Олег Корецький планував звільнятися з бюро” нібито через “факти зливу службової інформації у кримінальних провадженнях”.

Читайте також:
ДБР за заявами Коломойського порушило щодо Порошенка ще чотири справи, – адвокат

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна