Арештовані картини Порошенка розмістили за ґратами та колючим дротом в Музеї Гончара

 

Картини з колекції Петра Порошенка, через які його викликали на допит у Державне бюро розслідувань, залишили в Музеї Івана Гончара, але помістили за ґрати.

Про це Порошенко написав на сторінці у соцмережі у фейсбуці в п’ятницю, 26 червня.

“Сьогодні тут відкрилася незвичайна виставка, де представлені полотна митців, більшість з яких мають безпосередній стосунок до України. Запрошую всіх відвідати цю інсталяцію. Приходьте, щоб побачити на власні очі, до чого призводять безглузді дії влади”, — йдеться в повідомленні.

Як видно на світлинах, експозиція також огороджена колючим дротом та червоно-білою стрічкою, яку використовують правоохоронці під час слідчих дій.

Зазначається, що автором ідеї щодо створення такої інсталяції в музеї є його директор Петро Гончар.

Читайте також:
Герасимов: Працівники ДБР викрали митні декларації до картин із музею Гончара

Нагадаємо, 26 травня у столиці спецпризначенці Державного бюро розслідувань штурмували музей Івана Гончара, де раніше п’ятий президент Петро Порошенко презентував колекцію картин. Правоохоронці пробули там декілька годин і вивезли з будівлі митні декларації до цих творів мистецтва.

Народний депутат від “Європейської солідарності” Артур Герасимов написав заяву до правоохоронних органів щодо дій працівників Державного бюро розслідувань після того, як вони прорвалися до музею Гончара. Його директор – Петро Гончар – також також подав заяву до поліції через пошкодження майна музею.

29 травня музей Івана Гончара повідомив, що Державне бюро розслідувань арештувало приватну колекцію картин родини п’ятого президента Петра Порошенка.

Читайте також:
Порошенка викликають на допит у ДБР у справі про контрабанду картин

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна