У Києві на невизначений час припинили будівництво меморіалу Небесної сотні

 

У центрі Києва на вулиці Інститутській припинили розпочаті вранці, 13 травня, роботи зі спорудження Меморіалу Героїв Небесної сотні.

Зараз будівельні роботи не ведуться, також немає робочих і техніки, повідомляє “Укрінформ”.

Частина Алеї Героїв Небесної сотні огороджена парканом, проте вхід на вулицю не перекритий.

“Транспорт поїхав, як почали сходитися журналісти”, — сказала представниця ініціативи “Зберегти Інститутську” Аліна Боднар.

При цьому вона наголосила, що проблема не у тимчасовому припиненні будівництва саме нині.

“Сьогодні ми зупинили, а завтра або вночі робітники можуть приїхати знову. Зараз приїдуть родичі (Героїв Небесної сотні, — “Н”), хто зможе, адвокати з дорадчої групи, які ведуть справи Майдану, аби домовитися про подальші дії. Усі розраховували на те, що 20 травня відбудеться суд щодо накладення арешту, і тут не відбуватиметься жодних робіт. А зараз виходить, що треба шукати якісь шляхи, аби не допустити техніку знову заїхати і перерити вулицю”, — сказала Боднар.

Як повідомляла “Новинарня“, 13 травня у центрі Києва на вулиці Інститутській розпочали будівельні роботи зі спорудження Національного меморіалу Героїв Небесної сотні.

Водночас на сторінці ініціативи “Зберегти Інститутську” у Facebook активісти закликали вийти на акцію, щоб зупинити будівельні роботи і “не допустити руйнування місця злочинів і пам’яті”. На акцію прийшли близько двох десятків активістів та родичів Героїв Небесної сотні.

Своєю чергою керівник Управління спецрозслідувань Генпрокуратури управління Сергій Горбатюк заявив, що демонтаж бруківки для будівництва меморіалу Героям Небесної сотні почали знімати без погодження зі слідством у справах Майдану.

“На сьогоднішній день потрібно провести ще дев’ять слідчих експериментів. Якщо проводити день у день, то на це піде дев’ять днів. Якщо брати вихідні, то два тижні”, — сказав він.

Горбатюк додав, що необхідність у проведенні додаткових слідчих експериментів виникла після отримання даних під час судового розгляду.

Читайте також:
В’ятрович квапить з Музеєм Майдану, бо реванш вірогідний

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна