У Дніпрі суд скасував результати конкурсу, на підставі якого рестораторка стала директором історичного музею

уточнено

Суд скасував результати конкурсу, на підставі якого рестораторка Юлія Пісчанська два роки тому була призначена на посаду директора Національного історичного музею в Дніпрі. Водночас Пісчанська залишається на цій посаді.

Про це “Новинарні” повідомила позивач у справі, завідувачка Меморіального будинку-музею академіка Д.І. Яворницького Яна Тимошенко.

Раніше, 21 листопада 2019 року, суд першої інстанції визнав протиправним та скасував результати конкурсного добору, скасував призначення Пісчанської на посаду директора музею імені Яворницького, а також зобов’язав Дніпропетровську обласну раду оголосити новий конкурс.
Тепер, 1 жовтня 2020 року, апеляційний суд підтвердив рішення суду першої інстанції.

“Апеляційний суд підтвердив підозри у поданні Пічанською недостовірних даних про досвід роботи, а також наявність порушень на етапі формування комісії, куди увійшли два представники громадських організацій, сфера діяльності яких не має функціонального спрямування (музейна сфера), а також неправомірне введення в комісію двох співробітників Дніпропетровської обласної ради, що порушувало принципи неупередженості та незалежності комісії, члени якої мають здійснювати діяльність на громадських засадах”, – розповіла Яна Тимошенко.

Разом із тим, суд відхилив позовні вимоги щодо оголошення обласною радою нового конкурсу.

“На підставі того, що розгляд цих вимог “стосується приватно-правових відносин і не можуть бути вирішені в межах адміністративного процесу”, тобто не входять до повноважень апеляційного суду, а питання призначення нового конкурсу “відносяться до дискреційних повноважень органів влади”, – переповідає рішення суду позивачка.

Як інформувала “Новинарня“, в листопаді 2018 року відбувся конкурс на посаду директора одного з найбільших і найстаріших музеїв України: Дніпропетровського національного історичного музею. Перемога в конкурсі за рішенням комісії, сформованої Дніпропетровською обласною радою, була віддана Юлії Пісчанській, яка ніколи не працювала в музейних закладах, позиціонувала себе як рестораторка, але зазначала, що працювала продюсером в ялтинській фірмі “ООО “Горизонт-фільм”.

Читайте також:
“Вийти зі стану травми”: міськрада Дніпра створила Музей спротиву Голодомору

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна