Національним історичним музеєм у Дніпрі керуватиме рестораторка

 

Директором історичного музею імені Дмитра Яворницького у Дніпрі було обрано власницю ресторану Юлію Пісчанську.

Про це повідомляє “Дніпроград”.

“Керуючись нормами Закону України “Про культуру” конкурсною комісією було прийнято рішення визнати переможцем конкурсного добору на посаду директора комунального закладу культури “Дніпропетровський національний історичний музей імені Д.І. Яворницького” Дніпропетровської обласної ради” Пісчанську Юлію Вікторівну”, — йдеться в оголошені.

Відомо, що Юлія Пісчанська надала документи, в яких були зазначені неправдиві дані.

Зокрема, в автобіографії Пісчанська вказала, що з 2011 року і по теперішній час працює продюсером в ТОВ “Горизонт-Фільм”. Водночас, за даними відкритих реєстрів, ТОВ “Горизонт-Фільм” було зареєстроване в Ялті лише у 2012 році.

Окрім цього, під час голосування комісія закрила вказала на двері присутнім представникам ЗМІ та громадськості.

Водночас заступник голови облради Валерій Безус зауважив, що конкурс на посаду директора Історичного музею викриває масштабну проблему, яка часто є коренем багатьох інших проблем. Зокрема, він пише, що в Україні не треба бути професіоналом — треба бути лише “успішним”.

“Що таке “успішність” в Україні сьогодні? Це — типовий совок періоду занепаду — гроші та зв’язки. Й назвіть гроші — це теж по совковому вторинно. Треба бути “своїм” для тих хто при владі. А коли в тебе вже є гроші та зв’язки — це не така вже велика проблема за будь якої влади”, — зауважує Безус.

Наразі голова облради Гліб Пригунов видав розпорядження, в якому йдеться про звільнення нинішньої директорки музею, досвідченої Надії Капустіної та призначення на посаду Юлії Пісчанської.
Це розпорядження має затвердити депутатський корпус під час сесії обласної ради.

Рішення про затвердження Пісчанської обурило багатьох представників громадськості.

Читайте також:
Маріупольських музейниць засудили за передачу картин до окупованого Криму

Президент Естонії у Дніпрі прибрала парк і відвідала Музей АТО. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна