Українська делегація в ТКГ спростовує “бої під Дебальцевим” і пояснила причину вибухів на Донеччині

 

Нещодавно зафіксовані Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ вибухи невизначеного походження у зоні проведення ООС могли бути пов’язані з роботами щодо видобутку вугілля або інженерними роботами з використанням інженерних боєприпасів.

Про це в п’ятницю, 13 листопада, заявила Українська делегація для участі в ТКГ у фейсбуці.

Зокрема, в українській делегації нагадали, що у звіті місії, оприлюдненому у четвер, 12 листопада, зазначено, що СММ ОБСЄ зафіксувала 89 вибухів невизначеного походження в Донецькій області та сім таких порушень у Луганській області.

“Деякі інформаційні портали поспішили заявити ледве не про “інтенсивні бойові дії”, які нібито почалися в районі Дебальцева… За оцінками української сторони СЦКК, причинами можуть бути: роботи щодо видобутку вугілля; інженерні роботи з використанням інженерних боєприпасів”, – йдеться в повідомленні.

В українській делегації додали, що всі факти зафіксовано у денну пору в проміжку з 10 до 12 години, “що підтверджує висновки про промислове або інженерне походження вибухів”.

“Заяв від російської сторони про порушення режиму припинення вогню не надходило”, – поінформували в українській делегації.

Нагадаємо, загалом від початку “перемир’я” (27 липня) і до вечора 11 листопада ОБСЄ зафіксувала на Донбасі 2 255 порушень режиму “тиші”, зокрема 850 вибухів, 45 невизначених боєприпасів, 26 спалахів дульного полум’я, 24 освітлювальні ракети та 1 310 черг та пострілів.

Читайте також:
У штабі ООС назвали чисельність окупаційних військ РФ на Донбасі

САУ, десятки танків і зенітно-ракетний комплекс: ОБСЄ зафіксувала невідведене вороже озброєння на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна