У штабі ООС назвали чисельність окупаційних військ РФ на Донбасі

 

У штабі операції Об’єднаних сил назвали чисельність російських окупаційних військ на Донбасі та відзначили необхідність більшого контролю Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ за бойовиками РФ.

Про це заявив заступник командувача штабу ООС генерал-майор Богдан Бондар під час брифінгу в Генеральному штабі Збройних сил в середу, 4 листопада.

“Коротко проінформую про противника, щоб ми розуміли, що він є, він залишається, він активно вливає на ситуацію на сході України. Це, перш за все, сили і частини 1-го та 2-го армійських корпусів на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей, до складу яких входять 12 бойових бригад та полків загальною чисельність близько 38 тисяч бойовиків, до 480 танків, близько 900 одиниць броньованих машин, 870 артилерійських систем, міномети й інша військова техніка та озброєння”, – заступник командувача штабу ООС генерал-майор Богдан Бондар.

Окрім вищезазначених підрозділів окупаційних військ, заступник командувача ОС розповів про 12 батальйонно-тактичних груп та артилерійсько-тактичну групу на двох полігонах у Ростовській області РФ, яких агресор може залучити в разі загострення ситуації на фронті.

Також генерал-майор звернув увагу на те, що СММ ОБСЄ здійснює менший контроль за дотриманням припинення вогню та норм, передбачених Мінськими протоколами з боку ворога, від чого реальна картина війни може спотворюватися та виставляти порушниками мирного процесу українські Збройні сили.

З його слів, наразі активність патрулів СММ ОБСЄ на тій території, яка контролюється в Донецькій та Луганській областях, складає 6-10 патрулів щоденно.

Вони підіймають приблизно 5-7 БПЛА на території, яка контролюється Україною. Працює з боку України 21 камера СММ ОБСЄ.

“Водночас цифри, які є на території, що не контролюється: це всього-на-всього 3-5 патрулів на 420 км лінії зіткнення з того боку, це всього лише 2-4 запуски БПЛА – ми говоримо оптимістично про 2-4 запуски, а їх може взагалі не бути, це робота тільки 5 камер на протилежній стороні. Тому відповідно часто буває так, що інформації вони отримують на підконтрольній території більше і вони її більше показують, що можливо десь складається таке враження, що Україна порушує, ЗСУ порушують, але це не так”, – повідомив Бондар.

Читайте також:
Штаб: за час перемир’я кількість обстрілів зменшилася в 5,5 разів, кількість втрат – в 14 разів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.