САУ, десятки танків і зенітно-ракетний комплекс: ОБСЄ зафіксувала невідведене вороже озброєння на Донбасі

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні зафіксувала 23 жовтня 27 одиниць озброєння, розміщених із порушенням ліній відведення на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

Про це інформують в щоденному звіті № 255/2020, опублікованому СММ ОБСЄ в Україні 26 жовтня 2020 року.

Так, БПЛА Місії виявив на полігоні поблизу села Тернове (57 км на схід від Донецька) одну самохідну гаубицю (2С1 “Гвоздика”, 122 мм), а також один зенітний ракетний комплекс (9К35 “Стріла-10”), 14 самохідних гаубиць (2С1 “Гвоздика”, 122 мм) та 11 буксируваних гаубиць (Д-30А “Жаба”, 122 мм) – на полігоні в районі селища Шимшинівка (27 км на південний захід від Луганська).

Крім того, 23 жовтня безпілотник ОБСЄ зафіксував на окупованій Донеччині 22 танки та один зенітний ракетний комплекс, які були розміщені за лініями відведення, однак за межами виділених місць зберігання озброєння.

Нагадаємо, раніше росіяни заявили, що вимагають “спільних інспекцій” на Донбасі для перевірки звітів ОБСЄ.

Читайте також:
США закликають Росію виконати мінські угоди й вивести війська з України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна