США закликають Росію виконати мінські угоди й вивести війська з України

 

Сполучені Штати закликають Російську Федерацію виконати зобов’язання у рамках Мінських угод і вивести війська й озброєння з України.

Про це заявив постійний представник США при ОБСЄ Джеймс Гілмор під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні, повідомляє “Укрінформ” в п’ятницю, 23 жовтня.

“Протягом останні кількох місяців, як уже говорилося, зброя була значна тихішою. Але ми також розуміємо, що будь-яке припинення вогню має привести до прогресу в наступних кроках щодо припинення самого конфлікту. Ми закликаємо Росію виконати свої “мінські” зобов’язання та вивести свої сили й озброєння з України”, – заявив Гілмор.

За його словами, поліпшення ситуації на Донбасі забезпечило перепочинок мирному населенню, “але тривалий прогрес у напрямку миру вимагає від Росії справжнього залучення до дипломатичних зусиль з врегулювання конфлікту, у тому числі шляхом переговорів у рамках ТКГ”, – заявив американський дипломат.

Він висловив сподівання, що Росія конструктивно співпрацюватиме з Україною та ОБСЄ для ухвалення конкретних рішень у таких питаннях, як розмінування, відкриття нових КПВВ, нових ділянок розведення та проведення взаємного обміну утримуваними особами.

Нагадаємо, РФ вимагає “спільних інспекцій” на Донбасі для перевірки звітів ОБСЄ.

Читайте також:
У перші тижні боїв на Донбасі Javelin змінили би ситуацію, – генерал Брідлоу

ОБСЄ: після початку перемир’я на Донбасі не було вбито чи поранено жодного цивільного

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна