РФ вимагає “спільних інспекцій” на Донбасі для перевірки звітів ОБСЄ

 

Російська делегація в Тристоронній контактній групі хоче переглянути заходи щодо режиму припинення вогню, вимагаючи, зокрема, проведення спільних “інспекцій для перевірки” звітів СММ ОБСЄ.

Про це заявив Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євген Цимбалюк під час засідання постійної ради ОБСЄ, повідомив “Укрінформ” у четвер, 1 жовтня.

“На безпековому треку представники Російської Федерації в ТКГ виступають за перегляд заходів щодо режиму припинення вогню, погоджених 22 липня після тривалих переговорів”, – заявив Цимбалюк.

Росіяни роблять це, попри численні звіти СММ ОБСЄ про те, що нинішній режим припинення вогню працює.

“Росія натомість вимагає проведення так званих спільних інспекцій для перевірки звітів та висновків ОБСЄ. Дозвольте мені чітко заявити: Україна повністю довіряє ОБСЄ та високо цінує важливе звітування з боку СММ”, – заявив Цимбалюк.

Очільник місії України при ОБСЄ наголосив, що блокування делегацією РФ мирних переговорів у рамках ТКГ на різних треках є “абсолютно неприйнятним”, та ситуація вже дійшла того стану, що “настав час бити на сполох”.

Читайте також:
Росіяни вели несанкціонований запис засідання ТКГ, зустріч перервали, – ЗМІ

ОП скасував спільну інспекцію в Шумах, бо бойовики зовсім знахабніли

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна