Росіяни вели несанкціонований запис засідання ТКГ, зустріч перервали, – ЗМІ

 

Делегація України в Тристоронній контактній групі підтримала позицію Спеціального представника чинної голови ОБСЄ Гайді Ґрау, яка вимушено перервала засідання ТКГ у середу, 30 вересня.

Про це інформує “Українська правда” з посиланням на власні джерела в ТКГ.

Зазначається, що представники Росії вели несанкціонований аудіо- та відеозапис роботи ТКГ.

Глава російської делегації також заявив, що хоче без дозволу опублікувати записи переговорів.

Ґрау зупинила засідання через порушення російською стороною режиму конфіденційності. Вона запропонувала провести окреме засідання, щоби домовитися щодо кодексу поведінки та інформаційної політики, якої повинні дотримуватися всі учасники.

Україна підтримала цю позицію, наголосивши, що не можна проводити дії, які суперечать домовленостям та міжнародній практиці перемовин, а також подякувала Ґрау за її позицію і наполягає на винятковому мандаті та праві ОБСЄ модерувати переговорний процес.

Нагадаємо, 30 вересня президент України Володимир Зеленський вивів зі складу делегації України в ТКГ та увільнив від виконання обов’язків першого заступника глави делегації Вітольда Фокіна.

Читайте також:
Речником української делегації в ТКГ може стати дипломат Лубківський, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна