ОБСЄ зафіксувала майже 100 порушень режиму “тиші” на Донбасі

 

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ за добу 11 листопада нарахувала 97 порушень “тиші” у зоні бойових дій на Донбасі. Більшість порушень – 89 – сталися у Донецькій області.

Про це йдеться у звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ № 270/2020, опублікованому в четвер, 12 листопада.

На Донеччині зафіксували 89 вибухів невизначеного походження, а на Луганщині — сім.

Водночас за 10 листопада у Донецькій області не зафіксували жодного порушення, а у Луганській — 14. У штабі ООС повідомляли, що за 11 листопада зафіксували три порушення режиму “тиші” бойовиками, тоді в районі Кам’янки один український військовий отримав поранення.

В ОБСЄ за порушення рахують кожний постріл або вибух, а в штабі ООС обстріли однієї позиції рахують як один факт порушення.

Загалом від початку “перемир’я” (27 липня) і до вечора 11 листопада ОБСЄ зафіксувала на Донбасі 2 255 порушень режиму “тиші”, зокрема 850 вибухів, 45 невизначених боєприпасів, 26 спалахів дульного полум’я, 24 освітлювальні ракети та 1 310 черг та пострілів.

Читайте також:
У штабі ООС назвали чисельність окупаційних військ РФ на Донбасі

САУ, десятки танків і зенітно-ракетний комплекс: ОБСЄ зафіксувала невідведене вороже озброєння на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна