Львівська міськрада оскаржить в суді рішення уряду про карантин “вихідного дня”

 

Львівська міська рада готує позов до суду на рішення Кабінету Міністрів про запровадження в Україні карантину “вихідного дня”, дія якого мала би розпочатися з суботи, 14 листопада.

Сьогодні юристи міськради чекають оприлюднення повного тексту урядової постанови, повідомив у фейсбуці міський голова Львова Андрій Садовий в середу, 11 листопада.

“Вже казав і ще раз повторю. Локдаун на вихідні – абсурд. Таке враження, що в нас важливі рішення спочатку ухвалюються, а потім чиновники починають аналізувати, що ж вони наробили. За суботу-неділю заклади сфери обслуговування отримують близько 40% свого тижневого доходу. І це не історія про розваги – це живі гроші, які годують тисячі сімей. Хто буде компенсувати ці втрати?”, – зазначив Садовий.

Нагадаємо, раніше він назвав “дурницею” запровадження “карантину вихідного” і заявив, що у Львові таке рішення уряду не підтримуватимуть.

Як інформувала “Новинарня“, 11 листопада Кабінет Міністрів запровадив карантин “вихідного дня” в Україні. Жорсткі обмеження будуть діяти з 00:00 суботи до 00:00 понеділка.

Так, у вихідні буде заборонена робота торгово-розважальних центрів, спортзалів, фітнес-центрів, басейнів, а також робота театрів і проведення масових заходів. Крім того, заборонено приймати відвідувачів у барах, ресторанах, кафе та установах розважальної сфери. Натомість заклади громадського харчування зможуть надавати послуги на винос.

При “карантині вихідного” залишаться працювати продуктові магазини, аптеки, АЗС, об’єкти торгівлі засобами гігієни, ветеринарними препаратами і кормами.

Також зможуть працювати фінансові установи, СТО, доставка їжі. У звичайному порядку буде здійснюватися інкасація та перевезення валютних цінностей.

Громадський транспорт продовжує працювати, а ресторани і кафе зможуть обслуговувати відвідувачів тільки на винос. Карантин “вихідного дня” запровадять вже найближчих вихідних – 14-15 листопада.

Читайте також:
Шмигаль пообіцяв компенсації бізнесу за карантин “вихідного дня”

Мінкульт не підтримує введення “карантину вихідного дня”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна