Львів не запроваджуватиме “карантин вихідного”, – Садовий

 

Мер Львова Андрій Садовий вважає “дурницею” запровадження “карантину вихідного” і заявляє, що у Львові таке рішення уряду не підтримуватимуть.

Про це Садовий заявив у середу, 11 листопада, під час акції підприємців у місті, які виступали проти введення “карантину вихідного”.

“Карантин вихідного дня, на мою думку, – це дурниця. Ми були, є і будемо разом з вами, жодного нерозумного рішення місто приймати не буде. Ми з вами повинні взяти на себе всі зобов’язання: ніяких бенкетів, ювілеїв чи весіль, але про повний локдаун не можна говорити”, – цитує Садового його пресслужба.

“Якщо влада хоче робити якісь обмеження, то хай спочатку заплатить гроші людям, компенсації, як це роблять німці, французи та інші країни. А добити людей, забрати в них останні засоби існування… А хто потім буде годувати їхні сім’ї? Тому ми за людей. Треба мати здоровий глузд”, – додав мер міста.

Як інформувала “Новинарня“, 11 листопада Кабінет Міністрів запровадив карантин “вихідного дня” в Україні. Жорсткі обмеження будуть діяти з 00:00 суботи до 00:00 понеділка.

Так, у вихідні буде заборонена робота торгово-розважальних центрів, спортзалів, фітнес-центрів, басейнів, а також робота театрів і проведення масових заходів. Крім того, заборонено приймати відвідувачів у барах, ресторанах, кафе та установах розважальної сфери. Натомість заклади громадського харчування зможуть надавати послуги на винос.

При “карантині вихідного” залишаться працювати продуктові магазини, аптеки, АЗС, об’єкти торгівлі засобами гігієни, ветеринарними препаратами і кормами.

Також зможуть працювати фінансові установи, СТО, доставка їжі. У звичайному порядку буде здійснюватися інкасація та перевезення валютних цінностей.

Громадський транспорт продовжує працювати, а ресторани і кафе зможуть обслуговувати відвідувачів тільки на винос. Карантин вихідного дня запровадять вже найближчих вихідних – 14-15 листопада.

Як інформувала “Новинарня“, Мінкульт не підтримує введення “карантину вихідного дня”.

Читайте також:
Шмигаль пообіцяв компенсації бізнесу за карантин “вихідного дня”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна