Шмигаль пообіцяв компенсації бізнесу за карантин “вихідного дня”

 

Кабінет Міністрів України готовий підтримати підприємців у період посиленого карантину “вихідного дня”, який можуть запровадити в середу, 11 листопада.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у фейсбуці.

Він заявив, що влада обиратиме модель карантинних обмежень, яка й економіку не зупинить, і не дозволить перевантажити медичну систему. Водночас будуть враховувати думку бізнесу та експертів.

“Уряд готовий підставити плече, щоб підтримати наших підприємців під час посиленого карантину “вихідного дня”, – зазначив Шмигаль.

За його словами, уряд розуміє, що будь-які обмежувальні заходи впливають на роботу частини бізнесу. Тож для його підтримки уряд готовий відновити та розширити такі програми:

  • компенсація частини зарплат робітників через простій виробництва (йдеться про програму виплат з часткового безробіття, завдяки якій навесні та влітку вдалося зберегти понад 450 тисяч робочих місць);
  • виплати на дітей для родин підприємців, які діяли навесні 2020 року;
  • механізм реалізації форс-мажорних обставин у зв’язку з карантином вихідного дня, розроблений спільно з Торгово-промисловою палатою.

За словами Шмигаля сьогодні уряд прийматиме рішення про те, чи вводити в Україні карантин “вихідного дня”.

Відповідне питання ініціювало міністерство охорони здоров’я. Наразі відомо, що на час карантину “вихідного дня” працюватимуть лише продуктові магазини, аптеки (включно з ветеринарними), АЗС і транспорт. Повний перелік обмежень на засіданні уряду представить міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Читайте також:
Карантин на вихідні допоможе уникнути жорсткого локдауну, – Зеленський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна