За каталогом харчуватимуться всі ЗСУ, так годуватимуть і аутсорсери, – МОУ

 

У Міністерстві оборони заявили, що розширили можливості застосовувати каталог для харчування всього особового складу Збройних сил України.

Про це йдеться у заяві відомства у вівторок, 10 листопада.

“За каталогом тепер харчуватимуться усі Збройні сили. Каталог стає обов’язковим як для приготування їжі своїми силами, так і для надання послуг “аутсорсерами”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що до кожної військової частини застосовується індивідуальний підхід щодо вибору системи харчування – все залежить від кількості військовослужбовців, специфіки і завдань частини.

“До 106 частин, які вже переведено на каталог і які залишаються на каталозі, ЗС України тепер в змозі додавати будь-яку кількість підрозділів, спроможних організувати приготування їжі власними силами”, – повідомили в оборонному відомстві.

Всі деталі таких новацій пообіцяли незабаром опублікувати на офіційному сайті відомства.

Читайте також:
Стало відомо, скільки військових харчуватиметься за аутсорсом

Нагадаємо, в березні 2017 року, стало відомо, що Збройні сили України за три роки мають перейти на нову систему харчування за каталогом продуктів.
Відповідно до цього рішення в Збройних Силах збільшено раціон харчування з 32 позицій до 406. Зокрема додано свіжі овочі та фрукти, та такі позиції як кава та ін.
Однак у лютому-березні 2020 року в системі військового харчування за аутсорсом сталася криза, яка була розв’язана рішенням Верховної Ради. При цьому всі бойові частини були вже переведені на каталог. Надалі керівництво зупинило перехід решти армії на харчування за каталогом.

Читайте також:
“Можна всім говорити, що це зробили ми?”, – “слуги” на Донбасі про реформу харчування ЗСУ

Реформаторка Петреня розкритикувала державне керівництво, яке піариться на новій системі харчування ЗСУ, але гальмує цю систему для решти армії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна