Стало відомо, скільки військових харчуватиметься за аутсорсом

 

Стало відомо, скільки військових надалі харчуватиметься за аутсорсом і власними силами (за каталогом) у ЗС України.

Як повідомляє в понеділок, 9 листопада, “Український мілітарний портал” із посиланням на власні джерела у Генеральному штабі ЗС України, послугами фірм-аутсорсерів користуватимуться військові частини, що не залучені до безпосередньої відсічі російської агресії на Донбасі.

На каталозі залишаться “бойові” бригади та частина тилових підрозділів.

“Всі вони були переведені на нову систему харчування впродовж 2017-2018 років та не мають бути повернуті до послуг з використання фірм-аутсорсерів”, – йдеться в повідомленні.

У березні у військовому керівництві відмовилися від повного переходу армії на нову систему харчування із використанням штатних військових кухарів для приготування їжі за каталогом.

У Збройних силах зараз функціонує два типи харчування за каталогом продуктів, які відрізняються в тому, хто готує їжу:

  • власними силами військових частин (у штаті частин є кухарі);
  • аутсорсом (кухарі та продукти постачатимуться фірмами аутсорсерами).

Отже, за даними УМП, власними силами (матимуть у своєму штаті військових кухарів) готуватимуть собі їжу 29,6% військових частин ЗСУ, за допомогою фірм-аутсорсерів – 69,1%.

У співвідношенні особового складу, що харчуватиметься за каталогом – 70,4% із залученням власних сил та 29,6% – за допомогою фірм-аутсорсерів.

Нагадаємо, в березні 2017 року, стало відомо, що Збройні сили України за три роки мають перейти на нову систему харчування за каталогом продуктів.
Відповідно до цього рішення в Збройних Силах збільшено раціон харчування з 32 позицій до 406. Зокрема додано свіжі овочі та фрукти, та такі позиції як кава та ін.
Однак у лютому-березні 2020 року в системі військового харчування за аутсорсом сталася криза, яка була розв’язана рішенням Верховної Ради. При цьому всі бойові частини були вже переведені на каталог. Надалі керівництво зупинило перехід решти армії на харчування за каталогом.

Читайте також:
“Можна всім говорити, що це зробили ми?”, – “слуги” на Донбасі про реформу харчування ЗСУ

Міноборони презентувало новий сухпайок для військовослужбовців. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна