Міноборони презентувало новий сухпайок для військовослужбовців. ФОТО

 

Міністерство оборони повідомило, що розробило новий сухий пайок для військовослужбовців. Він розрахований на разові прийоми їжі та містить низку переваг порівняно зі старою версією.

Про це в понеділок, 21 вересня, інформує пресцентр МОУ.

Серед переваг оновленої версії:

  • розширення до 24 раціонів, замість доволі одноманітних страв із попереднього сухпайка;
  • збільшений вміст м’яса;
  • реторт-пакети – сучасніші та, за відгуками військовослужбовців, зручніші у використанні, ніж жерстяні банки.

Фото: пресцентр МОУ

“Наразі представлено два з 24 раціонів, до яких входять 100 грамів м’ясної консерви, 60 грамів паштету, 280 грамів основної страви (як приклад – гречка з овочами та свининою), до якої включено 50 грамів м’яса, галетне печиво, стік меду, кава та чай. Кожного з цих раціонів цілком достатньо для повноцінного разового прийому їжі військовослужбовцями в умовах виконання завдань”, – інформують у пресцентрі відомства.

Фото: пресцентр МОУ

Наразі в ЗСУ два види сухих пайків – 15-та норма, введена у 2016 році, і застаріла 10-та норма, є добовими. Тому на порядку денному зараз – запровадження сухого пайка для разового прийому їжі, акцентують у відомстві.

У МОУ нагадали, що сухі пайки залишаються виключно допоміжною формою харчування особового складу ЗСУ.

Основні харчові потреби Збройних сил забезпечує “гаряче харчування” – тобто їжа повноцінного гарячого приготування зі сніданком, обідом та вечерею, першою та другою стравами, десертами, фруктами тощо.

Така форма харчування є пріоритетною як у пункті постійної дислокації частин (тобто, у тилу), так і на передових позиціях в районі проведення ООС.

Читайте також:
Міноборони розробляє нові сухпайки для військових

У ЗСУ обіцяють удосконалити сухпай: які зміни

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна